bewaar
Garnalentartaar
Garnalentartaar
bewaar

Garnalentartaar

15 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakjes

Hollandse garnalen

1 el

zure room

1 tl

mosterd

1

citroen

6 kleine

augurken

1 zakje

bosuitjes

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • glazen schaaltje

Aan de slag

Meng de garnalen met de zure room en de mosterd. Rasp boven het garnalenmengsel met een fijne rasp de gele schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit. Roer naar smaak citroensap door het garnalenmengsel. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de augurken in piepkleine blokjes, snijd 2 bosuitjes in dunne ringetjes en de derde in lange repen. Schep 1/4 van het garnalenmengsel in een glazen schaaltje, plaats er een bord op en keer deze voorzichtig om. Garneer met een reep bosui. Leg naast elk garnalentartaartje wat augurk, kappertjes en ringetjes bosui. Serveer met geroosterde plakken stokbrood en eventueel extra mosterd.