bewaar
Groenterisotto met knoflookgarnalen
Groenterisotto met knoflookgarnalen
bewaar

Groenterisotto met knoflookgarnalen

30 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

1 zak

paprika's

½ bakje

verse dille

4 eetlepels

olijfolie

300 g

risottorijst

600 ml

kruidenbouillon

1 bakje

gekookte mosselen

1 schaaltje

garnalen

Dit heb je nodig

  • wok

  • hapjespan

Aan de slag

Sjalotjes pellen en fijnsnijden. Paprika's in dunne repen snijden. Dille fijnsnijden. 2 el olijfolie in braadpan verhitten en sjalotjes ca. 1 min. bakken. Rijst toevoegen en meebakken tot alle korrels glanzen. Bouillon deel voor deel toevoegen en risotto in ca. 10 min. gaarkoken. Paprika laatste 3 min. laten meekoken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Dille door risotto scheppen en risotto met deksel op pan ca. 15 min. laten staan. Intussen rest olijfolie in wok verhitten en mosselen en garnalen ca. 2 min. omscheppend bakken. Risotto over 4 diepe borden verdelen. Mossel-garnalenmengsel erover verdelen.