bewaar
Amerikaanse tortillapuntjes
Amerikaanse tortillapuntjes
bewaar

Amerikaanse tortillapuntjes

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

1 portie

2

bloemtortilla's

100 g

achterham

100 g

verse roomkaas

1 theelepel

dijonmosterd

2 theelepels

bruine basterdsuiker

1 mespunt

kruidnagelpoeder

10 g

verse knoflookbieslook

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

Tortilla's elk in 8 punten snijden. Ham fijnsnijden. In keukenmachine ham en roomkaas tot gladde massa pureren. Mosterd, suiker en kruidnagelpoeder toevoegen en nogmaals kort mengen. Op smaak brengen met zout. Knoflookbieslook boven spread fijnknippen en erdoor roeren. Intussen frituurolie verhitten tot ca. 160 °C. Tortillapuntjes in 2 gedeelten snel goudbruin bakken. Puntjes laten uitlekken op keukenpapier en dik bestrijken met hamspread.