Ge­bak­ken oes­ters met ci­trus­dres­sing

(11) waardeer
frans borrelhapje 12 stuks
4 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • oestermes
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers deze uit. Rasp de oranje schil van de halve sinaasappel en pers deze uit. Meng de citroenrasp en -sap met de sinaasappelrasp en -sap, azijn, 100 ml olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Open de oesters met een oestermes. Neem de oesters eruit en vang het vocht op. Zeef het vocht en voeg aan de dressing toe. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Verdeel de veldsla over bord. Besprenkel met 1/3 deel van de dressing.
  3. Meng de bloem met peper en zout. Haal de oesters door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesters ca. 30 sec. goudbruin. Keer halverwege. Verdeel de oesters over de veldsla en besprenkel 1/4 deel van dressing erover. Serveer de rest van de dressing erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Gebakken oesters met citrusdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken oes­ters met ci­trus­dres­sing

1
1
  • 1 sjalot
  • ½ citroen
  • ½ medium handsinaasappel

Snipper de sjalot. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers deze uit. Rasp de oranje schil van de halve sinaasappel en pers deze uit.

2
2
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml traditionele olijfolie

Meng de citroenrasp en -sap met de sinaasappelrasp en -sap, azijn, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Open de oesters met een oestermes. Neem de oesters eruit en vang het vocht op. Zeef het vocht en voeg aan de dressing toe. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 75 g veldsla

Verdeel de veldsla over bord. Besprenkel met 1/3 deel van de dressing.

5
5
  • 2 el tarwebloem

Meng de bloem met peper en zout. Haal de oesters door de bloem en schud overtollige bloem eraf.

6
6
  • 25 ml traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de oesters ca. 30 sec. goudbruin. Keer halverwege.

7
7

Verdeel de oesters over de veldsla en besprenkel 1/4 deel van dressing erover. Serveer de rest van de dressing erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.