Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt). Olie verhitten en champignons snel rondom bakken. Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en versgemalen peper. Ca. 2 minuten zachtjes smoren. Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven. Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met (weinig) zout en versgemalen peper. Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème. Garneren met peterselie. Direct serveren.
Gerelateerde recepten
Kastanjechampignons met ansjoviscrème

20 porties
45 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt). Olie verhitten en champignons snel rondom bakken. Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en versgemalen peper. Ca. 2 minuten zachtjes smoren. Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven. Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met (weinig) zout en versgemalen peper. Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème. Garneren met peterselie. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
20 kastanjechampignons
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
8 ansjovisfilets
100 g verse roomkaas
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel rode pesto
2 eetlepels verse peterselie