bewaar
Gemarineerde zalmfritters
Gemarineerde zalmfritters
bewaar

Gemarineerde zalmfritters

20 min. bereiden
1 uur wachten
31waarderingen

Ingrediënten

20 porties

500 g

zalmfilet

2 teentjes

knoflook

5 g

verse oregano

1 theelepel

paprikapoeder

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

3 eetlepels

sherryazijn

1 theelepel

hot peppersauce

4 eetlepels

bloem

1

ei

65 g

polenta (maïsmeel)

8 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden. Zalm in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano erboven fijnknippen. Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen. In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.

2

Bloem op bord strooien. Ei loskloppen met scheutje water. Polenta in diep bord doen. Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen. In wok olie verhitten. Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren.