bewaar
Empanada's
Empanada's
bewaar

Empanada's

Deze typisch Mexicaanse bladerdeeghapjes zijn zo goedgevuld dat je ze prima als hoofdgerecht kunt eten.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
125waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

ui

1 teen

knoflook

5 stuks

plakje chorizoworst

15 g

verse peterselie

1 el

traditionele olijfolie

150 g

rundergehakt

70 g

tomatenpuree

1 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

1 tl

kaneel

1

hot peppersauce

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

1 snufje

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Deze typisch Mexicaanse bladerdeeghapjes zijn zo goedgevuld dat je ze prima als hoofdgerecht kunt eten.

Aan de slag

1

Snipper de ui fijn, pers de knoflook, snijd de chorizo in reepjes en hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui en het gehakt al omscheppend 3-4 min., tot het gehakt rul is.

2

Schep de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor en bak 2 min. mee. Breng de gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap. Steek uit het deeg met een uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Schep het gehaktmengsel op het midden van de deegrondjes. Bestrijk de randen met water en vouw het deeg over de vulling dicht (= empanada). Druk de randen met een vork aan.

4

Vet de bakplaat in. Leg de empanada's erop, bestrooi licht met paprikapoeder en bak in de oven in 10-15 min. gaar en bruin. Serveer de empanada's warm of op kamertemperatuur.