Turk­se ge­hakt­ke­bab

Geef er als sausje eens Turkse of Griekse yoghurt bij.

(52) waardeer
turks hoofdgerecht Geef er als sausje eens Turkse of Griekse yoghurt bij. 4 personen
3 52

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers of spiesen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de knoflook, de komijn en de versgemalen chilipeper. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er 8 worsten van. Steek door elke worst een spies en bestrijk de worsten rondom dun met 1-2 el olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de kebab in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de aardappelpartjes goudbruin en krokant. Schep ze regelmatig om. Was de worteltjes en schraap ze schoon. Kook de worteltjes in weinig water met zout in 6-8 minuten knapperig gaar en giet ze af. Snijd de peterselie fijn. Schep de worteltjes met de laatste eetlepel olijfolie, de peterselie en zout en peper naar smaak om. Schep de geurige worteltjes en krokante aardappelen op de borden. Leg op elk bord 2 kebabspiesen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Turkse gehaktkebab

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se ge­hakt­ke­bab

1
1
  • 500 g rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 2 tl gemalen chilipeper

Meng het gehakt met de knoflook, de komijn en de versgemalen chilipeper. Breng op smaak met zout en peper.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er 8 worsten van. Steek door elke worst een spies en bestrijk de worsten rondom dun met de olijfolie.

3
3

Verhit een grillpan en rooster de kebab in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 900 g aardappelpartjes

Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de aardappelpartjes goudbruin en krokant. Schep ze regelmatig om.

5
5
  • 1 verse bospeen

Was de worteltjes en schraap ze schoon. Kook de worteltjes in weinig water met zout in 6-8 minuten knapperig gaar en giet ze af.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 el verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Schep de worteltjes met de laatste eetlepel olijfolie, de peterselie en zout en peper naar smaak om.

7
7

Schep de geurige worteltjes en krokante aardappelen op de borden. Leg op elk bord 2 kebabspiesen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.