bewaar
Turkse gehaktkebab
Turkse gehaktkebab
bewaar

Turkse gehaktkebab

Geef er als sausje eens Turkse of Griekse yoghurt bij.

25 min. bereiden
redelijk pittig
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

2 tenen

knoflook

2 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

2 tl

gemalen chilipeper

5 el

traditionele olijfolie

900 g

aardappelpartjes

1

verse bospeen

2 el

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • satéprikkers of spiesen

  • grillpan

Geef er als sausje eens Turkse of Griekse yoghurt bij.

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de knoflook, de komijn en de versgemalen chilipeper. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er 8 worsten van. Steek door elke worst een spies en bestrijk de worsten rondom dun met 1-2 el olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de kebab in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de aardappelpartjes goudbruin en krokant. Schep ze regelmatig om. Was de worteltjes en schraap ze schoon. Kook de worteltjes in weinig water met zout in 6-8 minuten knapperig gaar en giet ze af. Snijd de peterselie fijn. Schep de worteltjes met de laatste eetlepel olijfolie, de peterselie en zout en peper naar smaak om. Schep de geurige worteltjes en krokante aardappelen op de borden. Leg op elk bord 2 kebabspiesen.