bewaar
'Gevulde' krieltjes met haring
'Gevulde' krieltjes met haring
bewaar

'Gevulde' krieltjes met haring

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

24 porties

24

panklare krieltjes

3 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

2 theelepels

vloeibare

1

sjalotje

15 g

verse dille

2

haringen

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in kommetje olie, citroensap en honing door elkaar kloppen. Sjalotje pellen, heel fijn snipperen en door marinade roeren. Van dille 2 takjes bewaren voor garnering, rest van dille boven marinade fijnknippen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Krieltjes afgieten, in schaal doen, marinade erdoor scheppen. Laten afkoelen.

2

Haringfilets van staartjes lossnijden en elk in 6 stukjes snijden. Krieltjes halveren. Aan elk prikkertje achtereenvolgens onderste helft van krieltje, stukje haring met takje dille en bovenste helft van krieltje steken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Gevulde' krieltjes met haring

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig