bewaar
'Gevulde' krieltjes met haring
'Gevulde' krieltjes met haring
bewaar

'Gevulde' krieltjes met haring

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

24 porties

24

panklare krieltjes

3 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

2 theelepels

vloeibare

1

sjalotje

15 g

verse dille

2

haringen

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in kommetje olie, citroensap en honing door elkaar kloppen. Sjalotje pellen, heel fijn snipperen en door marinade roeren. Van dille 2 takjes bewaren voor garnering, rest van dille boven marinade fijnknippen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Krieltjes afgieten, in schaal doen, marinade erdoor scheppen. Laten afkoelen.

2

Haringfilets van staartjes lossnijden en elk in 6 stukjes snijden. Krieltjes halveren. Aan elk prikkertje achtereenvolgens onderste helft van krieltje, stukje haring met takje dille en bovenste helft van krieltje steken.