bewaar
Zalmsalade
Zalmsalade
bewaar

Zalmsalade

10 min. bereiden
30 min. wachten
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

droge witte wijn

4 eetlepels

mayonaise

1

komkommer

200 g

wilde zalm

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Meng de witte wijn met de mayonaise en breng dit op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, schraap de zaadlijsten eruit en schaaf ze daarna in lange dunne repen (de schil mag blijven zitten). Bestrooi de komkommerlinten met zout en (versgemalen) peper en laat ze minstens 30 minuten staan. Snijd de zalm in dunne repen. Droog de komkommerlinten met keukenpapier, meng ze met de zalmrepen en verdeel ze in de vorm van een nestje over 4 borden. Serveer er de mayonaise bij en bestrooi het gerecht met de tuinkers.