bewaar
Gnocchi met gorgonzola
Gnocchi met gorgonzola
bewaar

Gnocchi met gorgonzola

25 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

aardappels

1 mespunt

gedroogde salie

1 eetlepel

boter

2 eetlepels

bloem

50 g

gorgonzola

1

courgette

Aan de slag

1

Prak de aardappelen zeer fijn en kneed de salie, de boter en 1 eetlepel bloem erdoor. Bestuif het aanrechtblad met de rest van de bloem. Rol het deeg uit tot een rolletje met doorsnede van 1-2 cm. Snijd het in 8 stukjes (gnocchi). Breng water met wat zout aan de kook. Smelt de gorgonzola in een bakje 30 seconden in de magnetron.

2

Kook de gnocchi in het gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in amuselepels of op kleine bordjes. Verdeel de gorgonzola erover. Rasp een stukje van ca. 5 cm van de courgette en garneer de gnocchi hiermee. Serveer warm.

algemeenBewaar de rest van de gnocchi tot hergebruik (max. 1 maand) in de diepvries.