bewaar
Bietjespuree met pecorinokoekjes
Bietjespuree met pecorinokoekjes
bewaar

Bietjespuree met pecorinokoekjes

10 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

1

ei

200 g

gekookte bieten

100 g

witte kaasblokjes

1 tl

gedroogde dragon

3 el

olijfolie extra vierge

50 g

pecorino (kaas)

1 handje

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Pureer de bietjes met de kaas en het eigeel, breng op smaak met de dragon, 2 el olie, (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de puree in een kommetje. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er naast elkaar 4 el pecorino in, zodat u 4 pecorinokoekjes krijgt. Bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze voorzichtig uit de pan op een gekoeld bord glijden en opstijven.

2

Meng de rucola met de rest van de olie en zout en peper naar smaak. Schep de bietenpuree in 4 kommetjes en garneer met de rucola. Steek vlak voor het serveren een pecorinokoekje in de puree.