bewaar
Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas
Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas
bewaar

Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

Zacht vlees en puree met een krokant korstje: dat lust iedereen.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

1½ kg

verse aardappelpuree

355

rode kool met cranberry

2 el

paneermeel

175 g

champignons

200 zakken

eikenbladslamelange

100 ml

dressing balsamico

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Zacht vlees en puree met een krokant korstje: dat lust iedereen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de rode kool uitlekken in een zeef, druk met de bolle kant van een lepel overtollig vocht eruit. Bedek de ovenschaal met een laag rode kool. Verdeel de aardappelpuree erover, bestrooi met paneermeel. Neem de helft van de overgebleven boter, maak er klontjes van. Leg die op de schotel. Zet de schotel in de oven. Laat in 15 min. goudbruin worden.

2

Verhit ondertussen de overige boter in de braadpan. Wrijf de varkenshaas in met peper en eventueel zout. Bak per kant 5-7 min. bruin en gaar. Veeg de champignons schoon en bak ze de laatste 3 min. mee. Laat de varkenshaas even rusten en snijd hem dan in plakken. Besprenkel de eikenbladsla met dressing. Serveer de sla bij de plakjes varkenshaas met champignons en rodekoolschotel.