bewaar
Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney
Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney
bewaar

Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney

Kokosmelk, komijn, mango: alle lekkere Aziatische smaken gecombineerd in één gerecht!

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

800 ml

water

400 ml

kokosmelk

1

ui

360 g

kipfilet

2 tl

kerriepoeder

2 tl

komijn (djinten)

3 el

zonnebloemolie

600 g

panklare spitskool

4 el

mangochutney

100 g

pappadum naturel

Kokosmelk, komijn, mango: alle lekkere Aziatische smaken gecombineerd in één gerecht!

Aan de slag

1

Breng de kokosmelk en het water aan de kook, voeg vervolgens de basmatirijst toe en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Meng de kipstukjes met kerriepoeder, komijn, peper, zout en uisnippers.

2

Verhit de olie in een wok en bak het kipmengsel al omscheppend. Voeg de spitskool toe aan de wok, schep om en voeg een scheutje water toe. Roer 3 el mangochutney erdoor en warm door.

3

Verwarm de pappadums een voor een 1 min. in de magnetron op haar hoogste stand. Serveer de rijst met een royale schep kip-koolroerbak erop. Lepel de rest van de chutney erover en leg de pappadum erbij.