bewaar
Chileense mosselschotel à la Maruja
Chileense mosselschotel à la Maruja
bewaar

Chileense mosselschotel à la Maruja

50 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

uien

1 kg

kipdrumsticks

1

kippenbouillontablet

2 eetlepels

sambal

2 eetlepels

oregano

2 kg

mosselen

1

rookworst

100 g

zuurkoolspek

1 zakje

bosuitjes

Aan de slag

Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook met de helft van de ui, de kipdrumsticks, de kippenbouillontablet, 1 eetlepel sambal en 1 eetlepel oregano. Laat de bouillon 30 minuten koken. Neem de kipdrumsticks uit de bouillon en zeef de bouillon daarna, roer de rest van de ui, de sambal en de oregano erdoor. Was de mosselen, verwijder geopende mosselen die na een tik op het aanrecht niet sluiten. Leg in een ruime pan een laagje mosselen, enkele kipdrumsticks, een laagje rookworst en spek, een laagje mosselen, weer een laagje kip, rookworst en spek en schenk de kippenbouillon erop. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Let op: de mosselen moeten niet uitgedroogd gekookt worden! Serveer de mosselen met verse bosuiringen, de bouillon drink je op nadat alle mosselen en vlees is opgegeten. Lekker met aardappelpannenkoekjes of tortilla's.

tip

algemeenFamilierecept AllerHande 11 2008. Als Maruja Groothuis haar Chileense mosselschotel op tafel zet, is het altijd feest in huis. Zoon José vond het als kind al heerlijk als Maruja dit familierecept maakte. Maruja: 'Als tienjarig meisje begon ik al met koken. Toen ik in Nederland kwam wonen, heb ik het aangepast. De mosselen zijn hier bijvoorbeeld kleiner en ik gebruik ander vlees, maar de basis is hetzelfde gebleven.' José: 'Als ik haast heb, sla ik het bouillon koken over, maar bak chorizoworst met knoflook en schep dit door de mosselen. Misschien niet zo lekker als "à la Maruja", maar het komt wel in de buurt!'