bewaar
Stoof met bastognekoeken van Sandra Dietvorst
Stoof met bastognekoeken van Sandra Dietvorst
bewaar

Stoof met bastognekoeken van Sandra Dietvorst

25 min. bereiden
2 uur wachten
238waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

runderlappen

2 eetlepels

bloem

50 g

boter

2 grote

uien

4 tenen

knoflook

1 flesje

bier

1 scheutje

natuurazijn

2

laurierblaadjes

4

kruidnagels

4

bastognekoeken

Dit heb je nodig

  • thee-ei

Aan de slag

Wentel de stukken vlees door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uiringen tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de knoflook en het vlees toe en bak tot het vlees niet meer rood ziet. Schenk het bier en de azijn erbij. Doe de laurier en kruidnagels in het thee-ei en hang het in de pan. Leg de bastognekoeken op het vlees, doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven. Roer de zacht geworden koeken daarna door het gerecht. Laat het gerecht op een vlamverdeler ruim 2 uur op een laag vuur sudderen, roer af en toe goed door. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met frites en rodekool, of stoofpeertjes en sla.