bewaar
Spaanse pangasiusfilet
Spaanse pangasiusfilet
bewaar

Spaanse pangasiusfilet

Snel stoofpotje. Lekker met cayennepeper als pittige smaakmaker of kerrie voor de milde variant.

30 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

tomaat

150 g

diepvries gesneden uien

150 g

diepvries paprikareepjes

2 el

traditionele olijfolie

1

kippenbouillontablet

500 g

diepvries pangasiusfilet

300 g

witte snelkookrijst

2 el

amandelschaafsel

Snel stoofpotje. Lekker met cayennepeper als pittige smaakmaker of kerrie voor de milde variant.

Aan de slag

1

Snijd de tomaat in blokjes. Schep in een braadpan de bevroren ui, tomaat en de paprika om met de olijfolie. Verkruimel het bouillontablet boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes gaar worden. Leg de pangasiusfilet in de saus en stoof de vis met de deksel op de pan in 20 min. zachtjes gaar.

2

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schep de rijst, vis en groenten op de borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

tip

variatietipBeetje pit? Strooi wat cayennepeper over het gerecht. Voor kinderen is kerrie- of milde paprikapoeder geschikter.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.