Tui­n­erw­ten­soep met kip

(35) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan 1 liter water met 1 eetlepel zout, de kipfilets en de oregano aan de kook. Laat de kip in 15 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de filets uit de bouillon en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de sjalot. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Schep de aardappelblokjes en de erwten erdoor en voeg de bouillon toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Snijd de kipfilets schuin in plakken van 1 cm dik. Bestrijk de plakken dun met olie en rooster ze - in gedeelten - in een hete grillpan mooi bruin. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.
  2. Verhit olie in een koekenpanen bak de blokjes brood rondom knapperig. Pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Laat de soep nog even zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de soep in grote kommen en leg de kipfilets erin. Strooi de croutons erover en garneer de soep met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tuinerwtensoep met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten­soep met kip

1
1
  • 250 g kipfilets
  • 1 el gedroogde oregano

Breng in een pan 1 liter water met 1 eetlepel zout, de kipfilets en de oregano aan de kook. Laat de kip in 15 minuten tegen de kook aan gaar worden.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 sjalotten

Neem de filets uit de bouillon en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de sjalot.

3
3
  • 250 g kruimige aardappelen
  • 450 g diepvries tuinerwten

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Schep de aardappelblokjes en de erwten erdoor en voeg de bouillon toe.

4
4

Breng het al roerend aan de kook en laat het in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Snijd de kipfilets schuin in plakken van 1 cm dik.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 3 sneetjes meergranen brood met pompoenpitten

Bestrijk de plakken dun met olie en rooster ze - in gedeelten - in een hete grillpan mooi bruin. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit olie in een koekenpanen bak de blokjes brood rondom knapperig. Pureer de soep met een staafmixer mooi glad.

7
7

Laat de soep nog even zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de soep in grote kommen en leg de kipfilets erin.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Strooi de croutons erover en garneer de soep met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.