bewaar
Tuinerwtensoep met kip
Tuinerwtensoep met kip
bewaar

Tuinerwtensoep met kip

35 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kipfilet

1 el

gedroogde oregano

5 el

traditionele olijfolie

2

sjalotten

250 g

kruimige aardappel

450 g

diepvries tuinerwten

3 sneetjes

meergranen brood met pompoenpitten

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer

Aan de slag

1

Breng in een pan 1 liter water met 1 eetlepel zout, de kipfilets en de oregano aan de kook. Laat de kip in 15 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de filets uit de bouillon en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de sjalot. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Schep de aardappelblokjes en de erwten erdoor en voeg de bouillon toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Snijd de kipfilets schuin in plakken van 1 cm dik. Bestrijk de plakken dun met olie en rooster ze - in gedeelten - in een hete grillpan mooi bruin. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.

2

Verhit olie in een koekenpanen bak de blokjes brood rondom knapperig. Pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Laat de soep nog even zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de soep in grote kommen en leg de kipfilets erin. Strooi de croutons erover en garneer de soep met de tuinkers.