bewaar
Salade van gefrituurde pompoen en biefstuk
Salade van gefrituurde pompoen en biefstuk
bewaar

Salade van gefrituurde pompoen en biefstuk

45 min. bereiden
30 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

biefstuk

4 el

tomatenketchup

3 tenen

knoflook

1 el

kerriepoeder

200 ml

traditionele olijfolie

1

oranje pompoen

2

rode uien

100 g

veldslamelange

2 el

appelciderazijn

Aan de slag

1

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en pers de knoflook. Meng de ketchup met de knoflook, kerriepoeder en olie in een kom. Schep de biefstuk erdoor en marineer het vlees 30 min. Was de pompoen en snijd hem in parten van 2 cm dik. Verwijder de pitten en de draden en halveer de parten. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en frituur de parten pompoen met 4-6 tegelijk in 3-4 min. gaar en lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de pompoen naar smaak met peper en zout.

2

Haal het vlees uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Frituur de plakjes met 3-4 stuks tegelijk 1-2 min. in de hete olie tot ze er mooi bruin uitzien. Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi er peper en zout over. Snijd de ui in de dunne partjes. Frituur de uipartjes bruin en krokant in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de sla over borden en rangschik de stukken pompoen erop. Leg de plakjes biefstuk en de ui ertussen. Druppel de azijn erover.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.