bewaar
Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons
Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en	 champignons
bewaar

Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bol

knoflook

1

ui

100 ml

traditionele olijfolie

400 g

bruine bonen in blik

1 el

gedroogde oregano

250 g

kastanjechampignon

8 sneetjes

meergranenbrood

25 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Pel de knoflook. Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook in 8-10 minuten op laag vuur zachtjes goudgeel en gaar. Haal de knoflookolie van het vuur.

2

Verhit 4 eetlepels van de knoflookolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bruine bonen en de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de bonen 3-4 minuten. Pureer dit mengsel met 2 gebakken tenen knoflook in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.

3

Snijd de champignons elk in 3 plakken. Verhit 3 eetlepels knoflookolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over.

4

Bestrijk het brood dun met knoflookolie en rooster het in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrijk het brood ruim met de bonenspread.

5

Leg op 4 borden elk 2 sneden en verdeel de champignons erover. Serveer met een pluk waterkers.