Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons

Advertentie
Ingrediënten
- ½ bol knoflook
- 1 ui
- 100 ml traditionele olijfolie
- 400 g bruine bonen in blik (uitgelekt)
- 1 el gedroogde oregano
- 250 g kastanjechampignons
- 8 sneetjes meergranenbrood (met zonnebloempitten)
- 25 g waterkers
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Pel de knoflook. Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook in 8-10 minuten op laag vuur zachtjes goudgeel en gaar. Haal de knoflookolie van het vuur.
- Verhit 4 eetlepels van de knoflookolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bruine bonen en de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de bonen 3-4 minuten. Pureer dit mengsel met 2 gebakken tenen knoflook in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.
- Snijd de champignons elk in 3 plakken. Verhit 3 eetlepels knoflookolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over.
- Bestrijk het brood dun met knoflookolie en rooster het in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrijk het brood ruim met de bonenspread.
- Leg op 4 borden elk 2 sneden en verdeel de champignons erover. Serveer met een pluk waterkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons
- ½ bol knoflook
- 1 ui
Pel de knoflook en snijd de ui fijn.
- 100 ml traditionele olijfolie
Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook in 8-10 minuten op laag vuur zachtjes goudgeel en gaar. Haal de knoflookolie van het vuur.
- 400 g bruine bonen in blik
- 1 el gedroogde oregano
Verhit 4 eetlepels van de knoflookolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bruine bonen en de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Bak de bonen 3-4 minuten. Pureer dit mengsel met 2 gebakken tenen knoflook in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.
- 250 g kastanjechampignons
Snijd de champignons elk in 3 plakken. Verhit 3 eetlepels knoflookolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar.
Strooi er zout en peper naar smaak over.
- 8 sneetjes meergranenbrood
Bestrijk het brood dun met knoflookolie en rooster het in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrijk het brood ruim met de bonenspread.
- 25 g waterkers
Leg op 4 borden elk 2 sneden en verdeel de champignons erover. Serveer met een pluk waterkers.