Ge­gra­ti­neer­de vol­ko­ren­pen­ne

(40) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd intussen champignons in plakjes. Schaaf kaas in plakjes. Verhit in ruime pan 2 el olie en bak ui hierin ca. 2 minuten. Voeg champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg spinazie toe en bak ca. 2 min. mee. Schep kwark erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng pasta met spinaziemengesel en schep in ingevette lage ovenschaal. Druk bovenkant aan. Dek pasta dakpansgewijs af met plakjes kaas. Zet ovengericht in midden van oven tot kaas gesmolten en goudbruin is. Klop intussen dressing van rest van olie, azijn en peper en zout naar smaak. Meng dressing door sla. Verdeel pasta over 4 borden. Geef sla erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 38-39

Gegratineerde volkorenpenne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de vol­ko­ren­pen­ne

1
1
  • 300 g volkorenpenne
  • 1 bakje kastanjechampignon
  • 200 g belegen kaas aan een stuk

Kook penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd intussen champignons in plakjes. Schaaf kaas in plakjes.

2
2
  • 5 el olijfolie extra vierge

Verhit in ruime pan 2 el olie en bak ui hierin ca. 2 minuten. Voeg champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg spinazie toe en bak ca. 2 min. mee. Schep kwark erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe.

3
3

Meng pasta met spinaziemengesel en schep in ingevette lage ovenschaal. Druk bovenkant aan. Dek pasta dakpansgewijs af met plakjes kaas. Zet ovengericht in midden van oven tot kaas gesmolten en goudbruin is.

4
4
  • 1 el witte natuurazijn
  • 1 zak veldslamelange

Klop intussen dressing van rest van olie, azijn en peper en zout naar smaak. Meng dressing door sla. Verdeel pasta over 4 borden. Geef sla erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.