bewaar
Gegratineerde volkorenpenne
Gegratineerde volkorenpenne
bewaar

Gegratineerde volkorenpenne

15 min. bereiden
20 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

1 bakje

kastanjechampignon

200 g

belegen kaas aan een stuk

5 el

olijfolie extra vierge

175 g

uiensnippers

450 g

diepvries bladspinazie

100 g

magere kwark

1 el

witte natuurazijn

1 zak

veldslamelange

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Kook penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd intussen champignons in plakjes. Schaaf kaas in plakjes. Verhit in ruime pan 2 el olie en bak ui hierin ca. 2 minuten. Voeg champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg spinazie toe en bak ca. 2 min. mee. Schep kwark erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng pasta met spinaziemengsel en schep in ingevette lage ovenschaal. Druk bovenkant aan. Dek pasta dakpansgewijs af met plakjes kaas. Zet ovengericht in midden van oven tot kaas gesmolten en goudbruin is. Klop intussen dressing van rest van olie, azijn en peper en zout naar smaak. Meng dressing door sla. Verdeel pasta over 4 borden. Geef sla erbij.