bewaar
Aardappel-groentetortilla met chorizo
Aardappel-groentetortilla met chorizo
bewaar

Aardappel-groentetortilla met chorizo

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

chorizoworst

2 tenen

knoflook

½ zakje

verse peterselie

6

scharreleieren

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

aardappelschijfjes

1 zak

wokgroenten

1 zak

eikenbladslamelange

3 eetlepels

sladressing yoghurt

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Aan de slag

Chorizo in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn-snijden. Peterselie fijnsnijden. Eieren loskloppen met 2 el water, peterselie en zout en peper naar smaak. 3 el olie verhitten in hapjespan met antiaanbaklaag. Hierin knoflook ca. 1 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Wokgroenten toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Chorizo toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Eimengsel over aardappelmengsel schenken en met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van tortilla op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met deksel tortilla keren, rest van olie in pan verhitten en andere zijde van tortilla in ca. 5 min. ook goudbruin bakken. Sla mengen met dressing. Tortilla in 8 punten snijden. Op 4 borden elk 2 punten tortilla leggen. Salade erbij serveren.