bewaar
Zalm-groentestoofpotje
Zalm-groentestoofpotje
bewaar

Zalm-groentestoofpotje

Dille en vis zijn goede maatjes. En dat bewijzen ze samen in dit stoofpotje.

20 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

wilde en witte rijst

400 g

diepvries wilde zalm

15 g

verse dille

500 g

geschrapte worteltjes

2 el

zonnebloemolie

300 g

gesneden prei

150 g

Garlan cream cheese

1½ dl

magere melk

Dille en vis zijn goede maatjes. En dat bewijzen ze samen in dit stoofpotje.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ontdooide zalm in blokjes. Verwijder de harde stelen van de dille, snijd de rest van de dille fijn. Snijd de worteltjes in schuine plakjes. Schep de helft van de dille door de rijst. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worteltjes ca. 3 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de cream cheese en melk toe en breng al roerend aan de kook.

2

Voeg de zalm toe en laat op laag vuur in ca. 3 min. met deksel op de pan gaar worden. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrooi met de rest van de dille. Verdeel het stoofpotje over de borden en schep de rijst ernaast.