bewaar
Lange vingers met citroen en anijsroom
Lange vingers met citroen en anijsroom
bewaar

Lange vingers met citroen en anijsroom

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

citroensap

2 eetlepels

kristalsuiker

4

nectarines

1 bekertje

slagroom

2 eetlepels

gestampte muisjes

16

lange vingers

Aan de slag

3 el citroensap met suiker en 1 dl water aan de kook brengen en in ca. 5 min. tot siroopdikte laten inkoken. Siroop tot lauw laten afkoelen. Nectarines schoonmaken, in blokjes snijden en besprenkelen met rest citroensap. Slagroom met gestampte muisjes stijfkloppen. Op 4 bordjes elk 2 lange vingers leggen en daarop kwartslag gedraaid nog 2 lange vingers. Besprenkelen met citroensiroop. 2/3 deel slagroom tussen lange vingers scheppen en nectarineblokjes erover verdelen. Met rest van slagroom garneren.

tip

Steenfruit snijden

Instructievideo - 01:10 min.