bewaar
Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg
Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg
bewaar

Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg

40 min. bereiden
204waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

varkenshaasjes

25 g

boter

65 g

pijnboompitten

30 g

verse spinazie

½ zakje

verse basilicum

2 el

olijfolie

1 tl

zeezout

8 vellen

filodeeg

5

bospeentjes

50 ml

slagroom

½ el

citroensap

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • bakplaat

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braad- of koekenpan. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Laat ze even afkoelen en bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd het vlees over de lengte tweederde in. Stamp of maal de pijnboompitten met een handje spinazie, het basilicum en 2 el olijfolie tot een grove pasta. Breng op smaak met zeezout en (versgemalen) peper en smeer in het vlees. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 2 vellen filodeeg overlappend op elkaar. Leg het varkenshaasje erop, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg eromheen (als een loempia). Bestrijk het filodeeg met wat bakvet van de varkenshaasjes en bak ze in de oven op de ingevette bakplaat in 20-25 min. gaar en knapperig. Kook de peentjes in de room met wat water 10-15 min. Giet af en maal ze met het citroensap, 50 ml olijfolie, zout en peper tot een romige saus.

algemeenLauwwarme spinaziesalade, bijgerecht voor 4 personen: neem 450 g spinazie en houd een handvol achter voor het hoofdgerecht. Dompel de spinazie even in kokend water en laat uitlekken. Fruit 2 tenen gesneden knoflook in 3 el olie. Verwarm de spinazie kort mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met 2 el gedroogde tomaatjes (pot).