bewaar
Bosbessenfantasie
Bosbessenfantasie
bewaar

Bosbessenfantasie

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

roomijs

1 zakje

amandelschaafsel

1

ei

2 el

poedersuiker

1 bakje

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Haal het roomijs uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit en spreid het goed uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de poedersuiker. Bak het schaafsel in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Breek daarna de amandelkoek in stukken. Prak de helft van de blauwe bessen fijn en schep ze om met het zachte ijs. Schep het ijs in bakjes en bestrooi met de rest van de bosbessen en de stukken amandelkoek. Serveer direct.