bewaar
Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen
Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen
bewaar

Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

1

chocoladecake

2 eetlepels

frambozenjam

½ liter

roomijs

4

eiwitten

75 g

suiker

½ zakje

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • cakevorm

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de cakevorm met plakken cake en bestrijk die met de frambozenjam. Verdeel hierover het blok ijs. Bedek het ijs met de rest van de plakken cake, zodat er geen plekje onbedekt blijft (ook de zijkanten!). Zet de cakevorm 10 minuten in de vriezer. Klop intussen de eiwitten stijf met de suiker in een brandschone en vetvrije kom. Neem de cakevorm uit de vriezer en bestrijk het geheel met het stijfgeslagen eiwit. Bestrooi de ijstaart met de geschaafde amandelen en zet de cakevorm 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin is. Serveer direct.