bewaar
Tonijnsteak met pittige avocadosalade
Tonijnsteak met pittige avocadosalade
bewaar

Tonijnsteak met pittige avocadosalade

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakken

tonijnsteak

1

rode peper

25 ml

gembersiroop

50 ml

sinaasappelsap

4 eetlepels

zonnebloemolie

1

komkommer

2

avocado's

150 g

tuinerwten

1 pak

woknoedels

40 ml

woksaus

Aan de slag

Tonijnsteaks laten ontdooien. Zaadlijst van rode peper verwijderen en peper fijnsnijden. Dressing kloppen van gembersiroop, sinaasappelsap, 2 el olie en rode peper. Komkommer wassen, uiteinden verwijderen en rest in blokjes snijden. Avocado's schillen, pit verwijderen en in blokjes snijden. Erwtjes met beetje water in magnetron ca. 2-3 min. verwarmen en afspoelen met koud water. Groenten bij elkaar voegen, dressing erover gieten en wegzetten tot gebruik. Noedels bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Woksaus door noedels mengen. 2 el olie verhitten en tonijnmoten kort bakken. Bestrooien met zout en versgemalen peper. Noedels met saus over borden verdelen, tonijnmoot erbij leggen en salade ernaast serveren.