bewaar
Gepofte aardappelen met makreelmousse
Gepofte aardappelen met makreelmousse
bewaar

Gepofte aardappelen met makreelmousse

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

aardappelen

1 teen

knoflook

2 blikjes

makreelfilets

1 beker

crème fraîche

1

bosuitje

2 bakjes

komkommerrauwkost

3 el

sladressing bieslook

Dit heb je nodig

  • foodprocessor of staafmixer met beker

Aan de slag

Aardappelen schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (600 Watt) in 15 min. bijna gaar laten worden. Aardappelen in keukendoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. Knoflook met makreel en crème fraîche tot gladde mousse malen met staafmixer of foodprocessor. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosui in dunne ringetjes snijden. In kom salade mengen van rauwkost en sladressing. Aardappelen inkruisen en iets opendrukken. Aardappelen op 4 borden leggen, makreelmousse erin scheppen en met bosui garneren. Met salade serveren.