bewaar
Geroosterde aardappelen
Geroosterde aardappelen
bewaar

Geroosterde aardappelen

20 min. bereiden
15 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 middelgrote

aardappelen

1 bekertje

crème fraîche

1 blikje

ansjovisfilets

2 el

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • schaal (20 x 30 cm), geschikt voor oven en magnetron

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelen in de ovenschaal en pof ze 11 min. op vol vermogen (700 watt) in de magnetron. Laat 4 min. nagaren. Halveer de aardappelen in de lengte en schep ze met een lepel leeg tot ca. 1/2 cm van de schil.

2

Meng het aardappelkruim met de crème fraîche. Snijd de ansjovis fijn en voeg samen met de olijven toe aan het kruim. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vul de uitgeholde aardappelen ermee. Bak de aardappelen in de oven in ca. 15 min. goudbruin.