bewaar
Geroosterde aardappelen
Geroosterde aardappelen
bewaar

Geroosterde aardappelen

10 min. bereiden
40 min. wachten
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

1 bol

knoflook

1 bakje

verse Italiaanse kruiden

5 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte en snijd daarna de helften in de lengte in parten. Leg de parten op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal. Maak de tenen knoflook los en leg ze bij de aardappelparten; de schil om de tenen kun je laten zitten. Hak de rozemarijn (donkergroene naalden) en tijm (kleine, donkergroene blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix grof en verdeel ze over de aardappelen en knoflook. Besprenkel het geheel met de olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat 40 min garen. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer direct.

algemeenIn plaats van verse Italiaanse kruiden kunt u ook gedroogde rozemarijn (potje 19 g) en tijm (potje 15 g) gebruiken.