bewaar
Puree met paprika en knoflook
Puree met paprika en knoflook
bewaar

Puree met paprika en knoflook

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

1 zak

paprikamix

6 el

olijfolie

1

ui

3 tenen

knoflook

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.

2

Halveer ondertussen de paprika's. Verwijder de groene steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Voeg na 12 min. de knoflook en kruiden toe.

3

Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep 3 el olie en de paprika erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met lamsworstjes.

algemeenSchep 3 el uitgelekte groene olijven met de paprika erdoor voor een hartig accent.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Puree met paprika en knoflook

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig