bewaar
Noedels met broccoli en cashewnoten
Noedels met broccoli en cashewnoten
bewaar

Noedels met broccoli en cashewnoten

Kwartiertje, meer heb je niet nodig voor dit noedelgerecht met knapperige broccoli.

15 min. bereiden
licht pittig
321waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

ongezouten cashewnoten

175 g

champignons

½

rode peper

500 g

broccoli

250 g

Fairtrade noedels

2 el

wokolie

15 g

verse munt

2 el

sojasaus

Kwartiertje, meer heb je niet nodig voor dit noedelgerecht met knapperige broccoli.

Aan de slag

1

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli en noedels in een grote pan met kokend water in 4 min. beetgaar en giet af.

2

Verhit ondertussen de wokolie in koekenpan en roerbak de champignons met de rode peper ca. 3 min. Snijd de munt fijn. Meng de noedels, broccoli, champignons en sojasaus en verdeel over de kommen. Bestrooi met de cashewnoten en de munt.

bereidingstipIn plaats van Fairtrade noedels kun je ook gewone noedels (zak 250 g) gebruiken. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.