bewaar
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
bewaar

Eendenborstrolletjes met cassisconfituur

25 min. bereiden
20 min. wachten
89waarderingen

Ingrediënten

8 personen

½ theelepel

gemalen kruidnagel

4 eetlepels

cassisconfituur

2 pakjes

gerookte eendenborstfilet

1

rode ui

4 eetlepels

balsamicoazijn

50 g

rucola

1 zakje

verse peterselie

olijfolie extra vierge

Aan de slag

Meng het kruidnagelpoeder door de confituur en smeer de plakjes eendenborst er dun mee in. Rol de plakjes eendenborst op en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Marineer de ui minstens 20 minuten in een schaaltje met de balsamicoazijn. Meng de rucola met de peterselie. Leg op 8 borden de eendenborstrolletjes naast elkaar op een pluk kruidensalade. Neem de ui uit de marinade en laat goed uitlekken. Leg op de eendenborstrolletjes een bergje gemarineerde ui. Druppel er olijfolie over en serveer direct, zodat de salade knapperig blijft. Lekker met stukken ovenwarm boulognebrood.

tip

algemeenVoor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Maak bij behalve eendenborstrolletjes met cassisconfituur, ook wat rolletjes met frambozen- of vijgenconfituur. Dan kan iedereen kiezen wat hij lekker vindt.

algemeenIn plaats van plakjes gerookte eendenborst te gebruiken, kunt u ook een hele eendenborst braden, laten afkoelen en daarna in plakjes snijden. Ook kunt u de rolletjes maken van plakjes rosbief.