bewaar
Pasta carbonara met spinazie
Pasta carbonara met spinazie
bewaar

Pasta carbonara met spinazie

Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.

15 min. bereiden
250waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

2 plakken

bakbacon

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

1 teen

knoflook

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • grillpan

Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.

Aan de slag

1

Kook de pasta, bijvoorbeeld trotolle, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Gril de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.

3

Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering. Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de rest van de spinazie (3-4 min.). Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.

4

Roer de geklutste eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.

5

Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren. Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.