bewaar
Smeuïge spaghetti carbonara
Smeuïge spaghetti carbonara
bewaar

Smeuïge spaghetti carbonara

20 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

spaghetti

3

middelgrote eieren

100 g

belegen kaas

125 ml

verse slagroom

8 plakjes

bakbacon

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ca. 8 min. beetgaar. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Rasp de kaas grof. Meng in een grote kom de eidooiers met de slagroom en de helft van de kaas. Bestrooi met peper.

2

Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de plakken bacon op matig vuur knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Giet de pasta af en meng direct door het eimengsel in een kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van kaas door de pasta en het eimengsel. Verdeel de pasta over warme borden en leg de bacon erop.