bewaar
Vegetarische pasta 'carbonara'
Vegetarische pasta 'carbonara'
bewaar

Vegetarische pasta 'carbonara'

Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

4

scharreleieren

100 g

Parrano rasp

2 tenen

knoflook

7.5 g

verse platte peterselie

25 g

ongezouten roomboter

Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

2

Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit gebruik je niet) met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de rasp tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.

4

Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en roer de knoflook erdoor. Voeg al roerend het eimengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de peterselie, de rest van de kaas en royaal met zwarte peper.

variatietipOok lekker met vegetarische spekjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische pasta 'carbonara'

Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig