Vegetarische pasta 'carbonara'
Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.
Ingrediënten
4 personen
300 g
spaghetti
4
scharreleieren
100 g
Parrano rasp
2 tenen
knoflook
7.5 g
verse platte peterselie
25 g
ongezouten roomboter
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit gebruik je niet) met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de rasp tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en roer de knoflook erdoor. Voeg al roerend het eimengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de peterselie, de rest van de kaas en royaal met zwarte peper.
Vegetarische pasta 'carbonara'
Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit gebruik je niet) met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de rasp tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en roer de knoflook erdoor. Voeg al roerend het eimengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de peterselie, de rest van de kaas en royaal met zwarte peper.
variatietip:Ook lekker met vegetarische spekjes.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g spaghetti
4 scharreleieren
100 g Parrano rasp
2 tenen knoflook
7½ g verse platte peterselie
25 g ongezouten roomboter