Vegetarische pasta 'carbonara'
Vegetarische pasta 'carbonara'
bewaar
bewaar

Vegetarische pasta 'carbonara'

Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten en vegan spekreepjes toe te voegen. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.

15 min. bereiden
60waarderingen

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

2

Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit gebruik je niet) met de rest van de eieren in een kom en klop met de rasp tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de reepjes 4-5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak nog 1 min. mee. Snijd ook de peterselie fijn.

4

Giet de pasta af, maar vang een kopje (ca. 150 ml per 4 personen) kookvocht op. Doe de pasta bij de spekjes en knoflook en roer de helft van het opgevangen kookvocht erdoor. Zet het vuur uit, voeg het eimengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg eventueel de rest van het kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de peterselie, de rest van de kaas en royaal met versgemalen zwarte peper.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische pasta 'carbonara'

Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten en vegan spekreepjes toe te voegen. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig