bewaar
Gevulde andijviebladeren
Gevulde andijviebladeren
bewaar

Gevulde andijviebladeren

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

blanke rozijnen

300 g

couscous

1 krop

andijvie

1

citroen

2 eetlepels

olijfolie

2

tomaten

Aan de slag

Laat de rozijnen wellen in warm water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie hele bladeren van de andijvie en was ze goed. Snijd de helft van de rest van de andijvie in fijne reepjes en was deze ook goed. Breng de couscous op smaak met het citroensap, de olijfolie en zout en (versgemalen) peper. Laat even afkoelen. Roer de reepjes andijvie, de rozijnen en de tomaat door de couscous. Serveer de couscous in de hele bladeren.

tip

algemeenServeer de rest van de andijvie fijngesneden op een broodje shoarma of meng hem met verschillende slasoorten voor een gemengde salade.