Ingrediënten
4 personen
100 g
blanke rozijnen
300 g
couscous
1 krop
andijvie
1
citroen
2 eetlepels
olijfolie
2
tomaten
Aan de slag
Laat de rozijnen wellen in warm water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie hele bladeren van de andijvie en was ze goed. Snijd de helft van de rest van de andijvie in fijne reepjes en was deze ook goed. Breng de couscous op smaak met het citroensap, de olijfolie en zout en (versgemalen) peper. Laat even afkoelen. Roer de reepjes andijvie, de rozijnen en de tomaat door de couscous. Serveer de couscous in de hele bladeren.
Gevulde andijviebladeren

bijgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de rozijnen wellen in warm water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie hele bladeren van de andijvie en was ze goed. Snijd de helft van de rest van de andijvie in fijne reepjes en was deze ook goed. Breng de couscous op smaak met het citroensap, de olijfolie en zout en (versgemalen) peper. Laat even afkoelen. Roer de reepjes andijvie, de rozijnen en de tomaat door de couscous. Serveer de couscous in de hele bladeren.
algemeen:Serveer de rest van de andijvie fijngesneden op een broodje shoarma of meng hem met verschillende slasoorten voor een gemengde salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g blanke rozijnen
300 g couscous
1 krop andijvie
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 tomaten