bewaar
Gevulde pompoen
Gevulde pompoen
bewaar

Gevulde pompoen

Dat is nog eens leuk: geen pan, maar pompoen op tafel.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

150 g

zilvervliesrijst

50 g

blanke rozijnen

4

verse tijm

150

gorgonzola

1

pompoen

Dat is nog eens leuk: geen pan, maar pompoen op tafel.

Aan de slag

Snijd de uit fijn. Verwarm de olie in een pan en bak de ui 3 minuten. Voeg de rijst, de rozijnen en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de rijst op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep door de rijst. Snijd de gorgonzola. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de pompoen (ongeveer 10 cm). Deze gebruik je later als deksel. Verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant met een lepel. Vul de pompoen met de rijst en leg de deksel erop. Zet de pompoen 45 minuten op een bakplaat in de oven, tot hij gaar en zacht is. Zet de pompoen op tafel. Verdeel de rijst over de borden en schep de binnenkant van de pompoen mee.

variatietipTijm smaakt ook lekker over geroosterde groenten, zoals aubergine en courgette. U kunt de pompoen ook als hoofdgerecht eten. Serveer hem dan met brood en een groene salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) met Sladressing balsamico (fles 270 ml).