bewaar
Zachtgegaarde ossenhaas
Zachtgegaarde ossenhaas
bewaar

Zachtgegaarde ossenhaas

1 uur bereiden
15 min. wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 tenen

knoflook

4 stukken

ossenhaas

2 eetlepels

mosterd

50 g

roomboter

150 ml

rode wijn

Dit heb je nodig

  • zware braadpan met deksel

Aan de slag

Snijd de tenen knoflook in vieren. Kerf met een mesje in elke ossenhaas 6 inkepingen en steek daarin een stukje knoflook. Bestrooi de ossenhaas met zout en peper naar smaak en smeer het vlees in met de mosterd. Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan. Draai het vuur laag, schenk de wijn voorzichtig via de zijkant van de pan erbij. Doe de deksel op de pan, zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het vlees in 60 minuten zachtjes gaar worden (let op: het vocht mag absoluut niet koken. Als het toch bijna gaat koken, schenk er dan nog een beetje wijn bij, zodat de temperatuur weer omlaaggaat). Zet het vuur uit en laat het vlees nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan staan, voordat je het aansnijdt.