bewaar
Aspergetaart met blauwaderkaas
Aspergetaart met blauwaderkaas
bewaar

Aspergetaart met blauwaderkaas

40 min. bereiden
35 min. oventijd
239waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries filodeeg

1 kg

verse witte asperges

3

bosuien

100 g

cambozola blauwaderkaas

100 ml

verse slagroom

3

middelgrote eieren

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien en leg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.

2

Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in blokjes. Meng de slagroom, kaas, eieren en bosui in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Vet de ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietipOok lekker om verse peterselie over de taart te strooien voor hij de oven in gaat.

combinatietipLekker met een tomatensalade.

bereidingstipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de taart op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C. Dek de schaal af wanneer de taart te donker wordt.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.