bewaar
Knoflookkip met spinazie en rucola
Knoflookkip met spinazie en rucola
bewaar

Knoflookkip met spinazie en rucola

20 min. bereiden
15 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

2 tenen

knoflook

½

sinaasappel

3 eetlepels

olijfolie

450 g

spinazie

2 zakken

rucola

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Schep de kipfilet om met 1 teen knoflook, de sinaasappelrasp en zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat minstens 15 minuten op kamertemperatuur marineren. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in 10-12 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de andere teen knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie en de rucola toe, zet het vuur hoog en roerbak de groenten 5-6 minuten tot ze een beetje zijn geslonken, maar nog wel heldergroen zijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de groenten over 4 borden en leg de kip erop. Lekker met tagliatelle.