bewaar
Ovenkip met tomaten en rucola
Ovenkip met tomaten en rucola
bewaar

Ovenkip met tomaten en rucola

Bereid met geurige, verse Italiaanse kruiden. Op het laatst schep je er ciabatta door en nootachtige rucola. Bellissima!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
1205waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

380 g

kipfilet

1

ui

6

tomaten

1

ciabatta

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereid met geurige, verse Italiaanse kruiden. Op het laatst schep je er ciabatta door en nootachtige rucola. Bellissima!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden. Snijd de kipfilets in stukken (2 stukken per persoon). Doe de kip in de ovenschaal en schep om met de helft van de gekruide olie. Snijd de ui en tomaten in parten. Verdeel de ciabatta in stukken. Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de rest van de gekruide olie toe.

3

Schuif de bakplaat onder in de oven en zet de ovenschaal erboven. Rooster ca. 30 min. Schep na 15 min. de kip en tomaten om. Neem uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.