bewaar
Pittige vissoep met zalm en komkommer
Pittige vissoep met zalm en komkommer
bewaar

Pittige vissoep met zalm en komkommer

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2

uien

3 tenen

knoflook

6 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

sambal

2

visbouillontabletten

1

Frans stokbrood

300 g

soepgroente

1 blikje

rode zalm

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 220 °C. Komkommer schillen en in heel kleine stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in diepe pan verhitten en hierin ui met komkommer 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Sambal, bouillontabletten en 3/4 l water toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en 10 min. koken. Ondertussen stokbrood in lengte open-, maar niet doorsnijden, aan binnenkant met 3 el olie besprenkelen. In hete oven 5 min. afbakken. Soep met staafmixer pureren en weer aan de kook brengen. Soepgroenten toevoegen en 2 min. meekoken. Zalm laten uitlekken en in stukjes verdelen. Brood in de lengte opensnijden en in 12 sneetjes verdelen. Zalm over 4 grote kommen of soepborden verdelen en hete soep erover scheppen. Stokbrood erbij geven.