Pittige vissoep met zalm en komkommer

581 kcal

20 min. bereiden

3.1/5

(41)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2008 week 12-13 - 2008 week 12-13

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 220 °C. Komkommer schillen en in heel kleine stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in diepe pan verhitten en hierin ui met komkommer 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Sambal, bouillontabletten en 3/4 l water toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en 10 min. koken. Ondertussen stokbrood in lengte open-, maar niet doorsnijden, aan binnenkant met 3 el olie besprenkelen. In hete oven 5 min. afbakken. Soep met staafmixer pureren en weer aan de kook brengen. Soepgroenten toevoegen en 2 min. meekoken. Zalm laten uitlekken en in stukjes verdelen. Brood in de lengte opensnijden en in 12 sneetjes verdelen. Zalm over 4 grote kommen of soepborden verdelen en hete soep erover scheppen. Stokbrood erbij geven.

Wat vond je van dit recept?

Pittige vissoep met zalm en komkommer

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig