bewaar
Zeevruchtenpilau met maïs en prei
Zeevruchtenpilau met maïs en prei
bewaar

Zeevruchtenpilau met maïs en prei

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

vleesbouillontabletten

3 el

traditionele olijfolie

300 g

verse prei

400 g

basmatirijst

340 g

maiskorrels in pot

500 g

diepvries zeevruchten

15 g

verse dille

Aan de slag

1

Los de bouillontabletten op in 1l kokend water. Verwarm in een ruime pan olie en bak hierin prei al 2 min. omscheppend. Voeg de rijst en bouillon toe (op en kopje na). Breng tegen de kook en kook op laag vuur met deksel op de pan ca. 10 min.

2

Voeg de uitgelekte maïs en bevroren zeevruchten toe en laat in ca. 5 min. gaar worden. Als de rijst droog is maar nog niet helemaal, voeg dan nog wat bouillon toe.

3

Hak de dille fijn. Schep door de pilau en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep op borden de pilau.