Vegetarische gebakken rijst met mais en spiegelei
Gebakken rijst met vegetarische kip en bonen is de oplossing om dat ene verdwaalde blikje mais uit je keukenkast op te maken. Spiegelei erbij en klaar!
Ingrediënten
4 personen
250 g
basmatirijst
150 g
maiskorrels in blik
400 g
kidneybonen in blik
2 tenen
knoflook
6 stengels
bleekselderij
1
rode paprika
4 el
milde olijfolie
200 g
vegan rulstukjes
2 el
Euroma fajita kruiden
50 ml
kraanwater
4
witte vrije uitloopeieren
5 g
verse koriander
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. Beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
Doe ondertussen de mais en kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Snijd de paprika in repen van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en bleekselderij ca. 5 min op middelhoog vuur. Voeg de rulstukjes en fajitakruiden toe en bak 5 min. Voeg de paprika, mais, bonen en het water toe en bak 5 min.
Voeg de rijst toe en bak nog ca. 5 min op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie en bak de spiegeleieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn.
Serveer de gebakken rijst met de spiegeleieren en garneer met de koriander.
Vegetarische gebakken rijst met mais en spiegelei
Gebakken rijst met vegetarische kip en bonen is de oplossing om dat ene verdwaalde blikje mais uit je keukenkast op te maken. Spiegelei erbij en klaar!

hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. Beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
Doe ondertussen de mais en kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Snijd de paprika in repen van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en bleekselderij ca. 5 min op middelhoog vuur. Voeg de rulstukjes en fajitakruiden toe en bak 5 min. Voeg de paprika, mais, bonen en het water toe en bak 5 min.
Voeg de rijst toe en bak nog ca. 5 min op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie en bak de spiegeleieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn.
Serveer de gebakken rijst met de spiegeleieren en garneer met de koriander.
vegantip:In plaats van ei kun je ook scrambled tofu toevoegen.
bewaartip:Je kunt van de restjes de volgende dag burrito’s maken met kaas en salsa.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g basmatirijst
150 g maiskorrels in blik
400 g kidneybonen in blik
2 tenen knoflook
6 stengels bleekselderij
1 rode paprika
4 el milde olijfolie
200 g vegan rulstukjes
2 el Euroma fajita kruiden
50 ml kraanwater
4 witte vrije uitloopeieren
5 g verse koriander