bewaar
Tuinerwtenbavarois
Tuinerwtenbavarois
bewaar

Tuinerwtenbavarois

20 min. bereiden
2 uur wachten
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneden

witbrood

100 g

amandelen

5 eetlepels

boter

400 g

tuinerwten

2 bekertjes

crème fraîche

6 blaadjes

witte gelatine

1 bakje

Hollandse garnalen

1 zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

  • broodrooster

Aan de slag

Rooster het brood in de broodrooster. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof. Maal in de keukenmachine het brood met de amandelen fijn. Doe het mengsel in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede springvorm en druk heel stevig aan. Kook de tuinerwten in een laagje water met zout in 2 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze in de keukenmachine. Laat even afkoelen en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Week de gelatine 5 minuten in koud water, knijp de vellen uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer dit samen met de garnalen en de bieslook door het tuinerwtenmengsel. Houd wat garnalen en bieslook achter om te garneren. Schep de bavarois op de taartbodem, strijk glad en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de achtergehouden garnalen en bieslook.