Ingrediënten
4 personen
2 blikjes
tonijn
1 bak
aardappelpuree
4 eetlepels
olijfolie
1 zak
gebroken sperziebonen
250 g
cherrytomaatjes
Aan de slag
Schep de tonijn om met de aardappelpuree, breng op smaak met (versgemalen) peper en vorm er 8 platte ballen van. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de tonijnkoekjes in 7-8 minuten goudbruin, keer ze halverwege voorzichtig. Doe de sperziebonen in een magnetronbestendige kom in een laagje water met zout naar smaak en stoom ze afgedekt in 5 minuten gaar in de magnetron (op vol vermogen). Giet het water af en schep de boontjes om met de tomaatjes en 1 eetlepel olie, bestrooi eventueel met wat peper en zout. Serveer de groenten bij de viskoekjes.
Tonijnkoekjes met stoomgroenten

hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schep de tonijn om met de aardappelpuree, breng op smaak met (versgemalen) peper en vorm er 8 platte ballen van. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de tonijnkoekjes in 7-8 minuten goudbruin, keer ze halverwege voorzichtig. Doe de sperziebonen in een magnetronbestendige kom in een laagje water met zout naar smaak en stoom ze afgedekt in 5 minuten gaar in de magnetron (op vol vermogen). Giet het water af en schep de boontjes om met de tomaatjes en 1 eetlepel olie, bestrooi eventueel met wat peper en zout. Serveer de groenten bij de viskoekjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 blikjes tonijn
1 bak aardappelpuree
4 eetlepels olijfolie
1 zak gebroken sperziebonen
250 g cherrytomaatjes