bewaar
Tonijnkoekjes met stoomgroenten
Tonijnkoekjes met stoomgroenten
bewaar

Tonijnkoekjes met stoomgroenten

10 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

tonijn

1 bak

aardappelpuree

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

gebroken sperziebonen

250 g

cherrytomaatjes

Aan de slag

Schep de tonijn om met de aardappelpuree, breng op smaak met (versgemalen) peper en vorm er 8 platte ballen van. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de tonijnkoekjes in 7-8 minuten goudbruin, keer ze halverwege voorzichtig. Doe de sperziebonen in een magnetronbestendige kom in een laagje water met zout naar smaak en stoom ze afgedekt in 5 minuten gaar in de magnetron (op vol vermogen). Giet het water af en schep de boontjes om met de tomaatjes en 1 eetlepel olie, bestrooi eventueel met wat peper en zout. Serveer de groenten bij de viskoekjes.