bewaar
Boerenkoolsoep (Caldo verde)
Boerenkoolsoep (Caldo verde)
bewaar

Boerenkoolsoep (Caldo verde)

35 min. bereiden
270waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

chorizoworst aan een stuk

3 el

traditionele olijfolie

500 g

kruimige aardappelen

1

grote ui

300 g

verse boerenkool

1½ liter

kippenbouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.

tip

variatietipMaak dit recept met Hollandse boerenkool of met Italiaanse cavolo nero.