bewaar
Aardappel-knoflooksoep
Aardappel-knoflooksoep
bewaar

Aardappel-knoflooksoep

20 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kruimige aardappels

2 tenen

knoflook

1 liter

groentebouillon

2

rode uien

1 eetlepel

olijfolie

1 kuipje

smeerkaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Kook de aardappelen met de knoflook in de bouillon in 15 minuten gaar. Schep de uiringen om met de olie en rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 6-8 minuten goudbruin en krokant. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de smeerkaas toe en laat die al roerend in de soep smelten. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep hem in 4 kommen. Garneer de soep met de geroosterde uiringen.